Μπαράζ τοποθετήσεων αξιωματικών σε κενές θέσεις εξωτερικού

Μπαράζ τοποθετήσεων αξιωματικών σε κενές θέσεις εξωτερικού

Τη σκυτάλη των ρουσφετολογικών μεταθέσεων έχει πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο επιχειρεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου να κλείσει όλες τις θέσεις εξωτερικού που υπάρχουν για τα στελέχη του με κατ'' εξαίρεση τοποθετήσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και ανακλήσεις μονίμων αξιωματικών εν εφεδρεία στην ενεργό υπηρεσία για να τοποθετηθούν σε ευθύνης, στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, φέρει ημερομηνία 7 Ιουνίου και έλαβε ΦΕΚ στις 8 Ιουνίου, ανακαλούνται τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί εν εφεδρεία ο ένας εκ των οποίων προορίζεται για στρατιωτικός αντιπρόσωπος στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης στην Μόνς στο Βέλγιο.

Επίσης ένας ακόμη εκ των τεσσάρων προορίζεται ως στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στην Στρατιωτική Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται με ταχύτατες διαδικασίες οι φάκελοι και περνούν και από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κατεχάκη μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, χωρίς να διαθέτουν και την ανάλογη προϋπηρεσία – θητεία, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η μετάθεσή τους στο εξωτερικό.

Το θέμα κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποιώντας για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στις κατ'' εξαίρεση μεταθέσεις στο εξωτερικό συγκεκριμένων προσώπων την τελευταία στιγμή.

Οι πληροφορίες δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις εξελίξεις για τα όσα γίνονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελάχιστες ώρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών.