ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε «σχέδιο»

ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε «σχέδιο»

«Κανείς δεν πιστεύει την προηγούμενη Kυβέρνηση όταν λέει συνεχώς ότι είχε "σχέδιο", αλλά "δεν πρόλαβε" να το εφαρμόσει...», τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας ανακοίνωση του Ευ. Τσακαλώτου ότι το σχέδιο «Ηρακλής» το είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν πιστεύει την προηγούμενη Kυβέρνηση όταν λέει συνεχώς ότι είχε «σχέδιο», αλλά «δεν πρόλαβε» να το εφαρμόσει... Είχε τεσσερισήμισι χρόνια, αλλά τα άφησε όλα για τους επόμενους. Αντίθετα, η Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της να προετοιμάσει, να διαπραγματευτεί και να ολοκληρώσει ένα συνεκτικό, αξιόπιστο και εγκεκριμένο από την Κομισιόν σχέδιο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην απαλλαγή των τραπεζών από το μείζον πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Έτσι θα πάρουν ανάσα ρευστότητας πολίτες και επιχειρήσεις. Ρευστότητα που θα στηρίξει υψηλούς, βιώσιμους, ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος όλων των Ελλήνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια και το είχε διαβουλευτεί με την ευρωπαϊκή επιτροπή καθιστώντας ώριμο για έγκριση.