Τ. Θεοδωρικάκος: «Δεν επιτρέπεται αλαζονεία και επανάπαυση στην ΝΔ»

Τ. Θεοδωρικάκος: «Δεν επιτρέπεται αλαζονεία και επανάπαυση στην ΝΔ»

Του Γιάννη K. Τρουπή 

Σκληρή κριτική και υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση χρησιμοποιεί ο προϊστάμενος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει πως «κανονική κυβέρνηση στη θέση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είχε φύγει πριν από χρόνια, αλλά η δίψα της νομής της εξουσίας και το προσωπικό τους συμφέρον μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, αλλά διατρέχει έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να αψηφήσει: 

Τη συντριβή στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές»  τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος μάλιστα κάνει και προβλέψιμη για το αποτέλεσμα του Μαΐου. 

« Πιστεύω ότι στις περιφερειακές εκλογές δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας περιφερειάρχης που να προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ. Το σύνολο των περιφερειαρχών που θα εκλεγούν θα κινούνται στον πολιτικό χώρο της ΝΔ και στον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ. Και θα είναι μια απόδειξη ότι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαλύσει με την απλή αναλογική, οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της λογικής και της προόδου θα επικρατήσουν για να δώσουν μια νέα υπόσταση στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνει πως στις ευρωεκλογές Θα κυριαρχήσει η λαϊκή πλειοψηφική φωνή που θα πει «φύγετε» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας. Παρά την μετάλλαξή του, προσπαθεί να αναβιώσει τη διαχωριστική γραμμή Αριστερά – Δεξιά και ταυτόχρονα αναπτύσσει πελατειακά δίκτυα με εξυπηρετήσεις και συναλλαγές.  Όταν χάσει την εξουσία θα δοκιμασθεί από μια βαθιά ιδεολογική κρίση ταυτότητας και από μια εσωτερική σύγκρουση όσων θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και όσων ζουν μόνο για να νέμονται την εξουσία» ξεκαθαρίζει ο κ. Θεοδωρικάκος που χαρακτηρίζει τις επόμενες εθνικές εκλογές σκληρή αναμέτρηση. 

«Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το πολιτικό τοπίο. Διχάζει την κοινωνία και συκοφαντεί τους αντιπάλους της, παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Διέλυσε τη δημιουργική οικονομία με την υπερφορολόγηση, δέσμευσε τη χώρα σε πολύ βαριές και μακροχρόνιες μνημονιακές υποχρεώσεις και μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και υποσχέσεις παρηγοριάς σαν να μην τρέχει τίποτα. Και ταυτόχρονα με την ανευθυνότητά τους αυξάνουν και τους εθνικούς κινδύνους» σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος και επισημαίνει ότι η πολιτική αλλαγή είναι κατεπείγουσα ανάγκη για τη χώρα. 

«Η επανάπαυση και η αλαζονεία που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν» ξεκαθαρίζει ο προϊστάμενος του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, αναφερόμενος στον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι δύναμη προόδου τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ εκπροσωπεί  τον γνήσιο πατριωτισμό. 

«Εκφράζει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και θα κάνει τα πάντα για να ενώσει τους Έλληνες. Είναι μία παράταξη που συνδυάζει την ιδεολογική συγκρότηση, την ιστορική συνέχεια, την ενότητα και την διαρκή ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Γι' αυτό βάσιμα φιλοδοξεί να είναι ένα θετικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Στην προσπάθειά μας τα θέματα της ασφάλειας και της προάσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αποτελούν υψηλές προτεραιότητες» ξεκαθαρίζει χαρακτηριστικά.