Τσίπρας: Υψηλοί τόνοι και ακραίοι χαρακτηρισμοί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Υψηλοί τόνοι και ακραίοι χαρακτηρισμοί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Συνεχίζοντας στον ρυθμό των υψηλών τόνων και των ακραίων χαρακτηρισμών ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσωπικό επίπεδο χαρακτηρίζοντας τον ως «ντίλερ συμφερόντων», επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την πρόθεσή του να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και διχασμού με γνώμονα τη δημιουργία ενός κύματος οργής και αγανάκτησης. Αφορμή αυτή τη φορά η Παιδεία και οι ελάχιστες βάσει εισαγωγής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει την τακτική των προσωπικών ύβρεων και χαρακτηρισμών και έτσι μετά τα περί «μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα» και του «μεγαλύτερου μπαταχτσή» ήρθε και η αναφορά σε «ντίλερ συμφερόντων» γεγονός που προκαλεί ερωτήματα κατά πόσο η στροφή στα αριστερά που προανήγγειλε προκειμένου να φτάσει στο... κέντρο θα επιτευχθεί και δεν θα έχει ως αποτέλεσμα η κατεύθυνση να είναι τελικά ακόμη περισσότερο...  αριστερά.

Η φρασεολογία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από το παρελθόν όταν επιχειρούσε πάντως στο κύμα της αντίδρασης και των αντιμνημονίων να δημιουργήσει συνθήκες κινηματικής λογικής για να ανέλθει στην εξουσία. Τώρα δείχνει να επιστρατεύεται εκ νέου προκειμένου να καλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τηv απουσία προγράμματος τις αντιδράσεις και την απουσία κεντρικής γραμμής και κατεύθυνσης που καταγγέλλουν τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.

Καταγγελίες, υιοθέτηση fake news και διαρκής υπονόμευση ακόμη και των προσπαθειών διαχείρισης της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εν τούτοις το να καταγγέλλεται ο πρωθυπουργός ως ντίλερ συμφερόντων για τα ιδιωτικά κολέγια με αφορμή τις βάσεις των πανελλαδικών εκφεύγει της όποιας κριτικής.

Πολύ, δε, περισσότερο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να απαιτεί την εισαγωγή όλων των υποψηφίων ανεξαρτήτως βαθμού και μορίων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων τασσόμενος υπέρ της λογικής του κάθε χωριό και μια σχολή. Τακτική που αδιαφορεί πλήρως για το τι απόφοιτοι θα υπάρξουν, σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν, και κυρίως ποιο είναι το επαγγελματικό μέλλον νέων ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν στη λογική των πτυχίων χωρίς αντίκρυσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ψηλά το θέμα ευελπιστώντας πως οι μαθητές που θα μείνουν απ έξω όπως και οι γονείς τους θα στρέψουν το βλέμμα προς την Κουμουνδούρου που επιχειρεί να ανοίξει μια ομπρέλα προστασίας, όπως το ίδιος άλλωστε ευελπιστεί και για τους μη εμβολιασμένους για τους οποίους μάλιστα θέτει θέμα διχασμού εξ αιτίας των διευκολύνσεων που έχουν ανακοινωθεί καθώς και αυτών που σχεδιάζονται, για τους εμβολιασμένους.