Τροπολογία για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού καταθέτει η ΝΔ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, 08:55
-A +A
Τροπολογία για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού καταθέτει η ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει εντός της εβδομάδας την τρίτη κατά σειρά πρότασή της, ώστε να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Ειδικότερα, με δήλωσή της η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, υπενθυμίζει ότι από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Προσθέτει, δε, ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, δικαίως θέλουν να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν.

«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή τής η κ. Ζαχαράκη. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 11/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα