Τους φταίνε τα ΜΜΕ, όχι η αντιπολιτευτική ανικανότητά τους

Τους φταίνε τα ΜΜΕ, όχι η αντιπολιτευτική ανικανότητά τους

Λειψή ήταν η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Χαλκίδα την Παρασκευή. Το διαπίστωσε ο ίδιος, και τεχνιέντως το απέδωσε στην πανδημία, προεξοφλώντας και την σκέψη των απόντων: «Παρά το γεγονός ότι σήμερα ήθελαν πολλοί και πολλές περισσότεροι να είναι σήμερα μαζί μας, ο φόβος της πανδημία είναι ακόμη εδώ».

Η έλλειψη ανταπόκρισης στις εκδηλώσεις τους, δεν προβληματίζει ουσιαστικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το στενό επιτελείο του. Για το αριστερό θεαθήναι το έριξε πάλι στους βαρβάρους, «στα καλοπληρωμένα με κρατικό χρήμα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Και στην συνέχεια αναφερόμενος στην πανδημία, είπε για τον Μητσοτάκη: «είναι αυτός που συνειδητά έχει αφήσει το σύστημα υγείας σήμερα με 2.500 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς από ό,τι είχε το 2019 που η πανδημία ήταν για όλους μας μια άγνωστη λέξη».

Τι εννοεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Διότι ο Κικίλιας επί υπουργίας του είχε ανακοινώσει ότι «οι προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανέρχονται σήμερα σε 4.324 -522 ιατροί και 3.802 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό- όταν ο αρχικός προγραμματισμός, ήταν 2.000».

Αν έχει πει ψέματα η κυβέρνηση δια στόματος Κικίλια, ας δώσει το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτική τεκμηρίωση για να τον διαψεύσει. Αν εννοεί τις συνταξιοδοτήσεις, στο μέτρο που προσελήφθησαν άλλοι, με όποιο τρόπο, δεν άλλαξε ο συσχετισμός υγειονομικών. Αν δεν έγινε μονιμοποίηση ας την καταγγείλει με το όνομά της. Ότι δεν μονιμοποιήθηκαν. Αλλά η «φλου» διατύπωση πως άφησε λιγότερους, ωθεί δυστυχώς να υποπτευόμαστε κάτι άλλο: Ότι παίζει με τις λέξεις αφήνοντας υπόνοια για τους υγειονομικούς που βγήκαν σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού. Άλλωστε τάχθηκε υπέρ της προαιρετικής υποχρεωτικότητας τους.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατηγορεί 11 εκατομμύρια πολίτες «από αυτούς που δεν έχουν καμιά ευθύνη. 11 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, εκτός από μία: αυτή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που κυβερνάει».

Ως προς αυτό, σωστά τα λέει από την πλευρά του : Στην ιδεολογία του κ. Τσίπρα, αυτή με την οποία μεγάλωσε και δεν έχει την πολιτική κουλτούρα να την αντικαταστήσει, ο λαός είναι μάζα και καθοδηγείται από την εξουσία, και στην πιο ευτυχή περίπτωση, από μια φωτισμένη πρωτοπορία.

Θα είχε δίκιο σε ένα σημείο: Όταν κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν βρήκε μισή ώρα να περπατήσει στη βόρεια Εύβοια, στα καμένα, για να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους. θα είχε δίκιο αν... δεν ήταν ο Τσίπρας.

Αν δεν ήταν δηλαδή ο πρωθυπουργός που πήγε σχεδόν αχάραγα και μυστικά στο Μάτι για να τον πάρει πλάνο η κρατική τηλεόραση, χωρίς να έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους για την επίσκεψή του. (Γιατί πάντα το βάρος της καταγγελίας μετράει ανάλογα με το ποιος καταγγέλλει και τι).

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να εντείνει την «σκληρή» αντιπολίτευση καθώς συνεχίζει να βλέπει τα ποσοστά του μίζερα. Το πρόβλημά του είναι σε ποιο πεδίο και με ποια επιχειρήματα, ώστε να μην του γυρνούν μπούμερανγκ. Γιατί όσο ο Τσίπρας συμβαδίζει με τα τρολ του κόμματος στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο θα χάνει, ή θα προσελκύει το λαϊκίστικο στοιχείο του εκλογικού σώματος.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στο κότερο Παναγοπούλου λίγο μετά την εκατόμβη του Ματιού, αυτός που χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ως ΙΧ και πήρε τα παιδιά του στην Ντίσνεϋλαντ, χάνει κάθε αξιοπιστία όταν καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ότι «βγάζει σέλφι και πηγαίνει διακοπές το ΣΚ σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας».

Ταυτισμένος ο στρατός του διαδικτύου την επομένη παρουσίαζε τον Μητσοτάκη, «ανέμελο» όπως τον ονοματίζουν, να κάνει βαρκάδα με τη Μαρέβα. Μόνο που η «βαρκάδα» ήταν η συνήθης πρακτική, καθώς το ηλεκτρικό πλοιάριο της «βαρκάδας» ήταν δωρεά στη Χάλκη. Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στο νησί των 300 κατοίκων, όπου:

Εγκαταστάθηκε φωτοβολταϊκό πάρκο, που υπο-δεκαπλασιάζει το κόστος ρεύματος για τους κατοίκους. Κατασκευάστηκε ψηφιακό εργαστήριο για τους 37 μαθητές. Αναβαθμίστηκε το σύστημα κινητής τηλεφωνίας στα 5G, προφέροντας δυνατότητες επικοινωνίας όπως αυτή των μεγάλων πόλεων, και αναβαθμίζοντας το σύστημα τηλεϊατρικής του νησιού. Παράλληλα δωρίσθηκαν 6 ηλεκτρικά οχήματα στους φορείς του νησιού και τοποθετήθηκαν φορτιστές. Αλλά για τον Τσίπρα και τα τρολ του ο Μητσοτάκης βγάζει σέλφι κάνοντας βαρκάδα στη Χάλκη.

Εφόσον τους αρκεί αυτή αντιπολίτευση, εμάς μας περισσεύει. Άλλωστε έχουν βρει την αιτία. Φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης, όχι η ανικανότητα που τους δέρνει.