Τo «τυφλό» χτύπημα κατά Χαρδαλιά και η εκκολαπτόμενη τρομοκρατία

Τo «τυφλό» χτύπημα κατά Χαρδαλιά και η εκκολαπτόμενη τρομοκρατία

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό και τη διαχείρισή της λειτούργησαν εν μέρει ως εκκολαπτήριο για την προσέλκυση και τον προσηλυτισμό νέων σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που βρίσκουν άλλοθι και στη ρητορική του μίσους αλλά και της πεζοδρομιακής… αντίστασης που καλλιεργούν ακόμη και κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Το «τυφλό» χτύπημα κατά των καταστημάτων που διατηρεί η σύζυγός του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να θεωρείται από τις αρχές ως «πρόχειρο» και «κακοσχεδιασμένο» εν τούτοις προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό

Την περίοδο της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα παρατηρήθηκε μια ένταση ως προς τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά όσων ύψωναν φωνή αντίθετη με αυτή των αντιεξουσιατών υποστηρικτών που κατέληξαν μάλιστα να βρούν υποστηρικτές σε κόμματα του κοινοβουλίου που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της ικανοποιησής των αιτημάτων του.

Τα όσα ακολούθησαν ακόμη και με τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αποτέλεσαν βούτυρο στο ψωμί των διαφόρων καθοδηγητών και στρατολογητών που εξακολουθούν να ζούν σε περασμένους αιώνες.

Η αντίσταση κατά ενός «κράτους – δυνάστη» αντηχεί εύηχα στα αφτιά ορισμένων, ευτυχών ολίγων νεολαίων, που σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που επικράτησαν ελέω κορονοϊού τείνουν να στρατευθούν σε μια ακραίας μορφής αντίθεση με τις αρχές και το κράτος δικαίου. Οι, χαμηλής έντασης, επιθέσεις τείνουν να λάβουν μια μορφή επανάληψης που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής δεδομένων των συνθηκών που δημιουργούνται.

Το χθεσινό χτύπημα αφορούσε τον Νίκο Χαρδαλιά και κατ επέκταση την κυβέρνηση και την πολιτεία. Και είναι δεδομένο ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται εν τούτοις τα περιστατικά βίας πολλαπλασιάζονται με διάφορες μορφές προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες.

Το δε, χτύπημα στα καταστήματα της συζύγου του αναπληρωτή υπουργού ήταν και τυφλό. Οι πληροφορίες για έναν πολίτη που έσπευσε βλέποντας την πυρκαγιά να εκδηλώνεται σε ένα από αυτά δείχνει ότι δεν υπήρξαν μέτρα αποφυγής θυμάτων.

Το χτύπημα ήταν συγχρονισμένο και ταυτόχρονο, εν τούτοις κρίνεται ως «ερασιτεχνικό» αλλά το θέμα που ανακύπτει είναι να αποφευχθεί το επόμενο να είναι πιο «επαγγελματικό» από τους στρατευμένους σε μια αρρωστημένοι ιδεολογία που συνδέεται με την άσκηση βίας κατά τους κράτους και των εκπροσώπων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα το νέο αυτό χτύπημα. Με επίσημη ανακοίνωσή του. Η ρητορική πάντως που ασκείται σε γενικότερο επίπεδο και η διχαστική λογική δεν παύουν να αναδεικνύονται. Όπως και οι εκφράσεις που προτρέπουν σε μη εφαρμογή νόμων ή στην αποτροπή της κυβέρνησης να νομοθετήσει όπως γίνεται για παράδειγμα στην παρούσα φάση στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Οι αντιεξουσιαστές αναζητούν αυτού του είδους τις παρεμβάσεις προκειμένου να αποκτήσουν άλλοθι αναφορικά με την ακραία δράση τους. Αρκεί α σημειωθεί η συμμετοχή τους στον… αγώνα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Μάλιστα προβαίνουν ακόμη και σε παρεμβάσεις… ενημέρωσης όπως αυτή της επόμενης Τρίτης ώστε να μην καταρτηθεί το οκτάωρο προκαλώντας εντυπώσεις αν ληφθεί υπόψη ότι στη λογική τους ακόμη και το οκτάωρο αποτελεί εκπρόσωπο του κράτους και των… αφεντικών.

Σε κάθε περίπτωση τα χτυπήματα που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο είναι πολλά. Και η επιλογή «εύκολων στόχων», αφύλακτων δηλαδή που όμως συνδέονται με εκπροσώπους του κράτους δείχνει και μια μεταστροφή και… αποκέντρωση.

Τα Εξάρχεια έχουν πάψει να αποτελούν το επίκεντρο. Περιοχές με λιγότερη αστυνόμευση καθίστανται ελκυστικές και αξίζει αν μη τι άλλο να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή.

Υ.Γ. Η διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία παραμένει ενεργή όπως δείχνει και η έκθεσή που κατέθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στον Άρειο Πάγο. Και αυτό αποτελεί για τη Δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής μια παράμετρο που μεγεθύνει ένα πρόβλημα το οποίο το κράτος οφείλει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είτε με επιχειρήσεις τύπου καθαρά χέρια όπως προαιωνίζονται οι αρμόδιοι είτε με παρεμβάσεις που θα σφίξουν τον κλοιό γύρω από τις διάσπαρτες ανά την Αττική ομάδες.