Το δείπνο Μητσοτάκη, Σαμαρά, Πρίμπους με φόντο το ταξίδι στις ΗΠΑ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, 11:14
-A +A
Το δείπνο Μητσοτάκη, Σαμαρά, Πρίμπους με φόντο το ταξίδι στις ΗΠΑ

Του Γιάννη Τρουπή

Με θέα την Ακρόπολη το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ένα δείπνο με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύνθεση. Στο ίδιο τραπέζι έτρωγαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ράινς Πρίμπους.

Ο κ. Πρίμπους, για όσους δεν το γνωρίζουν, υπήρξε προσωπάρχης του Λευκού Οίκου της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος από τις 14 Ιανουαρίου 2011 έως τα τέλη του 2016.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, έχοντας την ιδιότητα του δικηγόρου του. Ο κ. Πρίμπους μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας , μια και η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές οι τρεις τους συζήτησαν κυρίως γύρω από τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με φόντο το επικείμενο ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που εκτιμούν ότι το ταξίδι αυτό αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ακόμα και για ένα τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, κάτι που δεν αποκλείεται να βρέθηκε στο “μενού” της συνάντησης των τριών.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 11/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα