Το «άγχος» του Μαξίμου και η προσύνοδος του ΕΛΚ

Το «άγχος» του Μαξίμου και η προσύνοδος του ΕΛΚ

Την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Επίπεδο εκπροσωπείται στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αρχίζει αύριο στην Αθήνα, σε ανώτατο επίπεδο δια του Μάνφρεντ Βέμπερ που εξελέγη για τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της Κομισιόν, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να πείσει πως οι Ευρωπαίοι γυρνούν την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

To «άγχος» του Μαξίμου, που διαπιστώνει δυσκολία στην εύρεση 151 ψήφων για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρείται να καλυφθεί μέσα από τη δημιουργία εντυπώσεων, αποδίδοντας στους Ευρωπαίους και στα στελέχη του ΕΛΚ πρόθεση να «μαλώσουν» τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τη στάση του στο Σκοπιανό.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει πως γι'' αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μετέβη στις Βρυξέλλες και δεν θα συμμετάσχει στην προσύνοδο του ΕΛΚ. Μάλιστα σημειώνει πως αυτό οφείλεται και στην «ακροδεξιά ρητορική» του προέδρου της Ν.Δ. που όμως είχε από την Κυριακή ενημερώσει και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα λόγω του συνεδρίου.

Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία στην Αθήνα θα βρεθεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στελέχη όπως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στη Ν.Δ. πάντως παραπέμπουν στην κατάσταση που διαμορφώνεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τα μπρος πίσω ακόμη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα και δείχνουν πλέον ιδιαίτερο προβληματισμό ως προς την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Αναλυτικά, το Μαξίμου αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

«Μετά τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής και ενώ αποφεύγει να πει ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες συμμετείχαν σε αυτήν με τον Πρωθυπουργό, δεν τόλμησε να πάει στην προσύνοδο του ΕΛΚ που είναι σήμερα, με πρόσχημα το Συνέδριο της ΝΔ που είναι αύριο!

Η αλήθεια είναι πως με την ακροδεξιά ρητορική επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό σε όλους.

Ότι στα μάτια των Ευρωπαίων ηγετών, ακόμη και αυτών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απαξιωμένος».