Καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ο Α. Τσίπρας

Καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ο Α. Τσίπρας

Τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις για το Συριακό, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση, ενώ είπε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, Ενέργειας και Άμυνας, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και το Κυπριακό.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μακρόν για τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. 

Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στο ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο.

Τέλος, συνομίλησαν και για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της Τotal.

Φωτογραφία Intime News