Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και την διάσκεψη του Βερολίνου, λίγες ώρες μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε» όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ως προς το θέμα της Λιβύης, τις εξελίξεις με τη διάσκεψη στο Βερολίνο αλλά και το μνημόνιο με την Τουρκία που επιχειρεί να καθορίσει θαλάσσιες ζώνες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Ελλάδα κακώς δεν προσκλήθηκε δεδομένου ότι έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε από το 2015 η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το επιδίωξε. Η μόνη συμμετοχή ήταν σε μια εμβόλιμη συνάντηση στην Ιταλία.

«Αυτό κληρονομήσαμε» δήλωσε προσθέτοντας πως ο ίδιο είχε γραπτή επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία όπως αποκάλυψε, θα έχει και τηλεφωνική για το θέμα αυτό αύριο. «Έχω στείλει επιστολές σε όλους τους ηγέτες της Ε.Ε. για να ενημερώσω για τις ελληνικές θέσεις» είπε προσθέτοντας πως σε αυτές «εστιάζουμε στο απαράδεκτο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης».