Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Καναδά

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Καναδά

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογική του νίκη δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό και από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά τηλεφώνησε χθες στον Κυρ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Καναδά, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, δεδομένης της ήδη ισχυρής επενδυτικής παρουσίας του Καναδά στην Ελλάδα.

Τόνισαν επίσης τον ξεχωριστό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, η οποία αποτελεί ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, όπου κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, ως συνδετικού κρίκου των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.