Τι έλεγε  ο Π. Σάντσεθ για τον Α. Τσίπρα το 2015

Τι έλεγε ο Π. Σάντσεθ για τον Α. Τσίπρα το 2015

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την νίκη του Πέδρο Σάντσεθ στην προ ημερών εκλογική διαδικασία στην Ισπανία, ωστόσο το 2015 ο ηγέτης των Ισπανών σοσιαλιστών περιέγραφε τον Αλέξη Τσίπρα ως κάποιον που «είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 2015, δέκα μόλις ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα , ο Πέδρο Σάντσεθ από το βήμα του ισπανικού κοινοβουλίου επιτέθηκε στον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι υποστηρίζοντας ότι λέει ψέματα στους Ισπανού, όπως ο Α. Τσίπρας στους Έλληνες.

Μάλιστα τη δήλωσή αυτή ο Πέδρο Σάντσεθ τη εξέφρασε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν εσάς, σπάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα: ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, όπως ο Rajoy είπε ψέματα στους Ισπανούς».

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την νίκη του Πέδρο Σάντσεθ, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πανηγυρίσει για τη νίκη του, αποφεύγοντας παράλληλα οποιαδήποτε αναφορά στον καταποντισμό των Podemos, με τον επικεφαλής των οποίων Πάμπλο Ιγκλέσιας, φωτογραφιζόταν αγκαλιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2015.  

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη νίκη του Πέδρο Σάντσεθ.