Τη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ ξεμπρόστιασε (με ονόματα) ο Στ. Θεοδωράκης

Τη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ ξεμπρόστιασε (με ονόματα) ο Στ. Θεοδωράκης

Τον ασκό της (νέας) διαπλοκής άνοιξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εν αντιθέσει με τον πρωθυπουργό μίλησε με ονόματα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέδειξε τον ρόλο ορισμένων ημετέρων, που πλέον βρίσκονται δίπλα στην κυβέρνηση.  Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του '15 «Το Χωνί» δεν είχε ούτε μια σελίδα διαφήμιση. Και πώς να έχει, όταν δεν έχει κυκλοφορία. Ξαφνικά όλα αλλάζουν. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Άλφα Μπανκ, Γιούρομπανκ, Ελληνικά Πετρέλαια... Διαφημιστικές καταχωρήσεις δημοσίων οργανισμών. Και τραπεζών που συναλλάσσονται με το κράτος. Μέχρι και το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης έδωσε καταχωρήσεις προεκλογικά, στο Χωνί. Και η ΕΡΤ βέβαια ανταλλάσσει διαφημίσεις με το Χωνί. Η στήριξη στην κυβέρνηση και η λάσπη στο Ποτάμι επιβραβεύονται», είπε αρχικά και ανέδειξε μια ακόμη υπόθεση.

«Ο διαχειριστής του σάιτ Ολυμπία, διορίστηκε στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Άμυνας. Να εξαργυρώσει τους κόπους του ο άνθρωπος. Από το Φεβρουάριο του '15 στο δημόσιο. Να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά για τη λάσπη που πέταγε και πετάει στο Ποτάμι. Παράφρονας ο Θεοδωράκης τον Απρίλιο του '15 Γερμανοτσολιάς ο Θεοδωράκης τον Μάρτιο του '15», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην κυρία Θάνου όσο και στον Δ. Παπαγγελόπουλο. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου Αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου.

Ήταν δικαστής,αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής Αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «θεός» είναι το ψευδώνυμο του «κ.Τσίπρα». Και συνέχισε:  Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο. Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες χρηματοδοτήσεις των παλιών κομμάτων εξουσίας κανένα συμπέρασμα – στο αρχείο η υπόθεση. Είχε ασχοληθεί με τις αυθαίρετες βίλες, δικαστών, νομαρχών, πολιτικών, πολεοδόμων, πρώην δημάρχων, σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό κανένα συμπέρασμα – στο αρχείο η υπόθεση. Είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών θυμάστε; αυτοκτονία Τσαλικίδη ο κ. Παπαγγελόπουλος διενήργησε προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα για λόγους εθνικής ασφάλειας, κανένα συμπέρασμα - στις καλένδες η υπόθεση».

Ακόμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι ουσιαστικά συναλλάσσεται με την διαπλοκή, αφού «εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου».  Τέλος, συντάχθηκε με την Φώφη Γεννηματά ζητώντας από τον Α. Τσίπρα να καταργήσει τις 13 παρεμβάσεις «με ένα νόμο, σε ένα άρθρο»!