Τι απαντάει η Τ. Μοροπούλου για τη σύνταξη

Τι απαντάει η Τ. Μοροπούλου για τη σύνταξη

Απάντηση για το θέμα που προέκυψε με τη σύνταξη, με αφορμή δημοσίευμα, έδωσε σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η καθηγήτρια και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Τώνια Μοροπούλου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μοροπούλου εξηγεί ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

Μάλιστα σημειώνει ότι «με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή».

Τονίζει ακόμα, ότι ενημερώθηκε για την οφειλή το 2017 και πως ουδέποτε «αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω» για να προσθέσει ότι «με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του».