Θεοδωράκης: Θέλουμε να είμαστε η μαγιά του καινούργιου

Θεοδωράκης: Θέλουμε να είμαστε η μαγιά του καινούργιου

«Όχι πάντρεμα μηχανισμών αλλά πολιτική – πολιτική - πολιτική» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος που θα περιλαμβάνει όλες τις κεντρώες προοδευτικές δυνάμεις και προσέθεσε: «Αυτό που λείπει είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Γι' αυτό λέμε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ελάχιστη οργανωτική συμφωνία στην κορυφή και μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην κοινωνία. Να πει ο καθένας τις απόψεις του, τις λύσεις που προτείνει για την χώρα και ο κόσμος σε ανοιχτή ψηφοφορία να επιλέξει ηγέτη και θέσεις»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν επιχειρούμε το πάντρεμα με τα “παλιά κόμματα”. Ούτε οι παλιές ιδέες μας έλκουν. Θέλουμε να είμαστε η μαγιά του καινούριου. Η κοινωνία είναι σε αδιέξοδο. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία έχουν διαλύσει τα πάντα. Χρειάζεται λοιπόν μια συνωμοσία του καλού όλων των προοδευτικών».

Αναφορικά με το «δίλημμα» απλή αναλογική ή το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα απάντησε: «Μη με καλείτε να επιλέξω ανάμεσα σε δύο κακά. Το ένα οδηγεί σε ακυβερνησία και το άλλο φουσκώνει τα μυαλά του πρώτου κόμματος και περιορίζει την αξία των συνεργασιών, δημιουργώντας πλασματικές πλειοψηφίες» ενώ τόνισε ότι κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, «Εκτός αν μιλάμε για δύο κόμματα ουσιαστικά ισοδύναμα. 30% το ένα, 31% το άλλο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την ανάγκη να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις media –τράπεζες – πολιτικοί λέγοντας: « Όχι χαριστικά δάνεια στα MEDIA. Όχι εξάρτηση των τραπεζιτών από τους πολιτικούς. Και βέβαια δυνατό ΕΣΡ και νέες άδειες. Η κυβέρνηση όμως ήθελε να δώσει όλη την εξουσία σε έναν υπουργό της. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών της. Ελπίζουμε να μην αντικαταστήσουμε τους “φίλους εργολάβους” με τους “κουμπάρους εργολάβους”».