Θ. Κοντογεώργης: Σήμερα ξεπερνάμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς με την 1η δόση

Θ. Κοντογεώργης: Σήμερα ξεπερνάμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς με την 1η δόση

Σήμερα ξεπερνάμε το 1,5 εκατ. εμβολιασμένων δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώνεται με επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», γεγονός που - όπως τόνισε - «μας δίνει αισιοδοξία και χαρά για να συνεχίσουμε».

Μιλώντας στη  ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η μεγαλύτερη επάρκεια εμβολίων μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε από τον Ιούνιο, αφού ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων και στον γενικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται οι παραδόσεις των εμβολίων και όλο και περισσότερες ηλικιακές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορονoϊού, καθώς από αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου στα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας, θα προστεθεί και το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι “προφανώς υπάρχει μία προσμονή του κόσμου για το Πάσχα. Υπάρχουν πολλές μέρες επιδημιολογικής παρατήρησης μπροστά μας, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας emvolio.gon.gr έως στις 12:00 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 2.225.878
εμβολιασμοί εκ των οποίων 1.480.489 εμβολιασμοί από την 1η δόση και 745.389 εμβολιασμοί από τη 2η δόση.