Τα μαζεύει ο Κατρούγκαλος για τις τουρκικές συγκεντρώσεις: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου»

Τα μαζεύει ο Κατρούγκαλος για τις τουρκικές συγκεντρώσεις: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου»

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με τις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, κάνοντας λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του από την... γνωστή μονταζιέρα. Όπως είπε, ποτέ κανείς από την κυβέρνηση δεν μίλησε για πολιτικές συγκεντρώσεις αλλά για επισκέψεις αξιωματούχων προκειμένου να δουν ομοθρήσκους τους.

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θράκη. Η τοποθέτησή μου αναφερόταν σε ένα ζήτημα αρχής που μας ξεχωρίζει. Εμείς θεωρούμε υπάρχει ένα ζήτημα σεβασμού δικαιωμάτων όλων ανθρώπων», είπε και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αίτημα για προεκλογική συγκέντρωση. «Δεν υπάρχει βάση γιατί είναι ελάχιστος ο αριθμός των τούρκων ψηφοφόρων», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες και βρίσκονται κατά 90% στην Αθήνα.

Ανέφερε πάντως ότι υπάρχει αίτημα από τουρκικής πλευράς να στηθούν εκλογικά τμήματα σε προξενεία καθώς υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας και συγκεκριμένα 9.006 στην Αθήνα, 758 στη Θεσσαλονίκη, 456 στη Ρόδο και 264 στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι εκ των ψηφοφόρων αυτών είναι ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης έκανε λόγο για δύο ατοπήματα. «Την ώρα που ο Σουλτάνος της Τουρκίας απειλεί τους πάντες και τα πάντα την ίδια ώρα πήρατε θέση υπέρ των Τούρκων στη διένεξη με Ευρωπαίους εταίρους. Πέρα από αυτό το αυταπόδεικτο ατόπημα χάνουμε και μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη στάση των Τούρκων για να αποδείξουμε στην Ευρώπη ποιοι είναι οι γείτονές μας. Αυτό έχει και βαριές οικονομικές συνέπειες. Το δεύτερο είναι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά προσκαλέσατε Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αλέξανδρος Διαμάντης