Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 13:04

-A +A

Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 340.000 απόδημοι θα μπορούν να ψηφίσουν

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 13:04
Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 340.000 απόδημοι θα μπορούν να ψηφίσουν
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Περίπου 340.000 Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Όπως τόνισε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου οι απόδημοι Έλληνες που διαθέτουν ΑΦΜ είναι περίπου 407.000 από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορούν να ψηφίσουν.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο αριθμό εκλογέων δεν συνυπολογίζονται και χιλιάδες νέοι που έφυγαν από την χώρα την τελευταία δεκαετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με τον νομοσχέδιο θα μπορούν να ψηφίσουν αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί.

«Θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να μην περιοριστούν στους χώρους των πρεσβειών και των προξενείων αλλά να βρεθούν κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ομογενών υπογράμμισε ότι«εάν η ΝΔ διέθετε 200 βουλευτές τότε το νομοσχέδιο θα προέβλεπε ότι θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι».

Κλείνοντας, δε, έστειλε το δικό του μήνυμα ενότητας, υπενθυμίζοντας ότι η «πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα