Τ. Θεοδωρικάκος: Μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση στην υπόθεση Novartis

Τ. Θεοδωρικάκος: Μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση στην υπόθεση Novartis

Για «θρασύτατο τρόπο» με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση «κρέμασε στα μανταλάκια δέκα πολιτικούς, δέκα σημαντικούς ανθρώπους χωρίς στοιχεία όπως αποδείχθηκε και χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος » έκανε λόγο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως «αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση» της προηγούμενης κυβέρνησης και τόνισε πως «Ολοι οι Έλληνες θέλουν ένα πράγμα: όλη η αλήθεια στο φως, τι συνέβη με αυτή την υπόθεση, ποιος μεθόδευσε τι. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου, ο Τάκης Θεδοδωρικάκος είπε ότι «ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Σε μια αρκετά μακροσκελή ομιλία δεν βρήκε ούτε μια συγγνώμη να πει για όσα δεινά επιφύλαξε στους Έλληνες επί 4 χρόνια».

«Μας χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ, εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στους δανειστές, διέλυσε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, δίχασε τους Έλληνες, έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα τη σκευωρία της Novartis που έχει καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια απολογία στον λαό», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να συγχαρεί τον κ. Μητσοτάκη γιατί σε μόλις 70 ημέρες έχει ηρεμήσει την κατάσταση».

Ερωτηθείς, για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμο εντός του Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική, για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία των διπλών εκλογών.

Σχετικά με το ζήτημα των μετακλητών απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε πως έχει ζητήσει από το σύνολο των υπουργείων και των κρατικών να παρουσιάσουν ποιες είναι οι ανάγκες τους, ώστε να υπάρξει συνολικός προγραμματισμός για προσλήψεις αναγκαίου τακτικού και εποχικού προσωπικού.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της κυβέρνησης όσον αφορά τις προσλήψεις, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «τον Οκτώβριο θα έχουμε συνολικά τα αιτήματα για προσλήψεις θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, θα γίνουν εισηγήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις».

Παράλληλα τόνισε πως τρέχει η διαδικασία πρόσληψης 1500 ειδικών φρουρών για περιπολία στους δρόμους, για να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς, καθώς επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικό ειδικής αγωγής και στον τομέα της υγείας, υγειονομικό προσωπικό.

«Τέλος στους υπεράριθμους που είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να δηλώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.