Τ. Θεοδωρικάκος: Η επόμενη μάχη θα είναι και μια ιδεολογική αναμέτρηση 

Τ. Θεοδωρικάκος: Η επόμενη μάχη θα είναι και μια ιδεολογική αναμέτρηση 

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο προϊστάμενος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε «ανασχηματισμό απελπισίας» τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο που έκανε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταστεί όμηρος τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και των εσωκομματικών ισορροπιών του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό απελπισίας. Είναι η τελευταία δομική του πράξη πριν από μία πολύ μεγάλη ήττα η οποία έρχεται στις εκλογές, τον αναμένει μία συντριπτική ήττα στις εκλογές  και γι' αυτό ο κ. Τσίπρας διαχειρίζεται την ήττα του. Ο ανασχηματισμός προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει καμία σχέση με το αισιόδοξο αύριο που θέλουν οι Έλληνες. Γνωρίζοντας τις θα του συμβεί χτίζει τις εσωτερικές, εσωκομματικές του συμμαχίες για την επόμενη μέρα, εξ ου και οι επιλογές διαφόρων νέων ανθρώπων  σε Υπουργεία οι οποίοι θα είναι οι πιστοί στρατιώτες του όταν θα χρειαστεί να δώσουν τη μάχη για να διασωθεί ο κ. Τσίπρας από την ηγεσία. Όμως στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας και σε αυτό το πεδίο είναι εξαιρετικά αδύναμος, έχει καταστεί όμηρος του κ. Καμμένου, οι ΑΝΕΛ όπως βλέπετε εκπροσωπούνται στην Κυβέρνηση με  πολύ μεγάλο αριθμό Υπουργών και Υφυπουργών κι επίσης έχει καταστεί όμηρος ο κ. Τσίπρας του κ. Σκουρλέτη των "53" και της υπόλοιπης ομάδας της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία εμφανίζεται με ένα διαφορετικό πολιτικό χρώμα από αυτό που θα ήθελε ίσως ο σημερινός Πρόεδρος…», σημείωσε ο κ.Θεοδωρικάκος. 

Ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει  ανάγκη από μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, την οποία θα πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η  ελληνική κοινωνία, την περίοδο από το 2011 μέχρι το 2015, κινήθηκε σταδιακά και σε εκλογικό επίπεδο από τις δυνάμεις, της ανευθυνότητας του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έτσι ήρθε ο κ. Τσίπρας στην εξουσία,  ως έκφραση, ενός αντιμνημονιακού πολιτικού λόγου ο οποίος είχε, πολύ σκληρά χαρακτηριστικά για μεγάλο  χρονικό διάστημα, και εμφανιζόμενος ότι είναι το νέο και το δίκαιο, δεν έγιναν ξαφνικά Αριστεροί οι Έλληνες όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα, και δεν ήταν καμία Αριστερά η οποία ηγεμόνευσε, πολιτικά αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια η ωμή πραγματικότητα. Σήμερα η ελληνική κοινωνία, κινείται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Και πιστεύω ότι κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έπαθε κι έμαθε. Είδε τα αποτελέσματα του λαϊκισμού, είδε τα αποτελέσματα της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας, κι έκανε μια μεγάλη στροφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη, από απελευθέρωση κι επανεκκίνηση, η Ελληνική κοινωνία, έχει ανάγκη από ασφάλεια, ο ελληνισμός στην Ελλάδα κι όπου γης έχει, ανάγκη από αναγέννηση. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται ως επικεφαλής μιας μεγάλης, κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας,  με τις ιδέες των μεταρρυθμίσεων, και των αλλαγών που έχει ανάγκη, και η οικονομία και η κοινωνία, και το κράτος, για να εγγυηθεί ασφάλεια, σε όλους τους πολίτες, και να πετύχει την αναγέννηση, του ελληνισμού και τις πατρίδας μας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι διαφορές μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, σε ιδεολογικό επίπεδο, έχουν λειανθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πλέον να καθορίσει τη δική του ταυτότητα. 

«Η Αριστερά θα πρέπει εκείνη από την πλευρά της να επανακαθορίσει ποιες ιδέες και ποιες πολιτικές πρεσβεύει. Το πρόβλημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έχει η ΝΔ. Την ίδια στιγμή που λέμε αυτά τα πράγματα ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα οι άνθρωποι έχουν την ελευθερία να πιστεύουν ό,τι θέλουν κι έχουν την ελευθερία να ψηφίζουν κι ό,τι θέλουν και κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει. Επομένως η επόμενη μάχη θα είναι και μία ιδεολογική αναμέτρηση χωρίς καμία αμφιβολία. Εμείς πιστεύουμε στις ιδέες και στις αξίες μας. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καθορίσουν τη δική τους ταυτότητα» τόνισε ο προιστάμενος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα συμμετάσχει σε «αντιπαραθέσεις μίσους και διχασμού», όπως αναφέρει. 

«Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε φανατικές αντιπαραθέσεις μίσους και διχασμού. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετέχουμε και σε μία ιδεολογική  αντιπαράθεση με γίνεται με δημοκρατικούς όρους πάνω στα σύγχρονα προβλήματα και με αυτή τη λογική η ΝΔ έχει απόλυτη ηγεμονία σήμερα, διότι οι δικές της ιδέες, οι δικές της πολιτικές είναι αποδεκτές πλέον από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό θα εκφραστεί και στην κάλπη», επισημαίνει ο κ. Θεοδωρικάκος.