Ευρεία σύσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του αρμοδίου επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύ σοβαρό» και «πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη».

«Σήμερα καταγράφουμε αιτήματα για ουσιαστική στήριξη από την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι επί τάπητος βρίσκεται το σχέδιο στρατηγικής της κυβέρνησης για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», στη σύσκεψη των κ. Χρυσοχοΐδη, Κουμουτσάκου και Αβραμόπουλου, υπό τον κ. Μητσοτάκη, θα συζητηθούν όλες οι παράμετροι ενός ζητήματος που εξέθεσε πολυεπίπεδα τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατ'' επανάληψη, να κάνει λόγο για «διασπάθιση χρημάτων και αδιαφανείς διαδικασίες» και να χαρακτηρίζει τα όσα συμβαίνουν κυρίως στη Μόρια «ντροπή για την πατρίδα μας».

Στη σημερινή σύσκεψη, πάντα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα δοθεί έμφαση τόσο στην εσωτερική πτυχή, όπου η αποσυμφόρηση των νησιών προς τη σωστή κατεύθυνση -δηλαδή προς την Τουρκία και όχι προς την ηπειρωτική Ελλάδα- αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποίησε προεκλογικά στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Όσο και στην ευρωπαϊκή, με την αύξηση των κονδυλίων και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σημειώνεται πως ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το Σάββατο το κέντρο υποδοχής στη Μόρια, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν αντίληψη για τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στον οργανωμένο κέντρο.

Ο αρμόδιος υπουργός συνομίλησε με τους εργαζομένους στον καταυλισμό, αλλά και με τους φιλοξενούμενους μετανάστες και πρόσφυγες και επισκέφθηκε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους χώρους λειτουργίας του κέντρου υποδοχής.