Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 17:27

-A +A

Συντονισμένες ενέργειες για την αποτροπή έκνομων ενεργειών από την Τουρκία

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 17:27
Συντονισμένες ενέργειες για την αποτροπή έκνομων ενεργειών από την Τουρκία
-A +A

Να προχωρήσουν συντονισμένα στις πρέπουσες ενέργειες για την αποτροπή των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα όσα διημείφθησαν σήμερα με τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Λιβάνου για την προκλητικότητα της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τον συντονισμό τους για την αποτροπή των έκνομων ενεργειών της γειτονικής χώρας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σταθερή θέση του Ισραήλ για τα ζητήματα αυτά και την καταδίκη του παράνομου μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και εισηγήθηκε άμεση υπογραφή Συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία υιοθέτησε τον ορισμό του αντισημιτισμού όπως αυτός καθορίζεται από τη διεθνή συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Σαάντ Χαρίρι. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δύο χωρών προς αποτροπή υλοποίησης των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα