Β. Κικίλιας για δημόσια υγεία: «Συνταγή για αναβάθμιση οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα»

«Συνταγή για αναβάθμιση οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα»

Τη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της δημόσιας υγείας ανέπτυξε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι η ενδεδειγμένη «συνταγή» είναι η Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς και πως τα πάντα γίνονται με πρωταρχικό γνώμονα τη δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για κάθε Έλληνα πολίτη.

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα του ygeiamou.gr, o κ. Κικίλιας ανέφερε οι οι ΣΔΙΤ θα έπρεπε κατ' αρχήν να εστιάσουν σε τρεις τομείς: Την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού, τη δημιουργία μονάδων υγείας αλλά και την χρηματοδότηση για την ανέγερση ολόκληρων νέων νοσοκομείων.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλας ανέφερε πως «ο υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι θεματοφύλακας της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν και που δεν έχουν».

Παράλληλα, θέλησε να διαλύσει οποιαδήποτε φήμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποιήσεις μεγάλης κλίμακας στη δημόσια υγεία.

Ο κ.. Κικίλιας τόνισε ότι το δημόσιο έχει ήδη προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, επιλύοντας άμεσα κάποια επείγοντα προβλήματα: 2.800 χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, ανακαινίζονται ολικά με χορηγίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. - 150.000 καινούργια κλινοσκεπάσματα προσφέρονται σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Αναφερόμενος σε όσα ήδη έχει επιτύχει η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, μειώσεις στην φαρμακευτική δαπάνη, εφαρμόζεται νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκου και υπάρχει έμπρακτη στήριξη των ασθενών με ογκολογικού τύπου παθήσεις.