Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ που προκάλεσε η απόφαση της Φώφης Γεννηματά. Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Γιάννης Οικονομίδης.

Ήδη έχουν ανακοινώσει τις παραιτήσεις τους ο Μάνος Επιτροπάκης γνωστοποιώντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές, ενώ δυο ακόμα συνυποψήφιοί του, Γιώργος Ντόλιος και Σοφία Θεολογίτου, έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος. Μέχρι τώρα 8 συνολικά έχουν αντιδράσει και η λίστα, όπως φαίνεται, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ο κ. Οικονομίδης επισημοποίησε τη διαφωνία του με τη ενέργεια της κ. Γεννηματά να μην ορίσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που οδήγησε στην αποχώρησή του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να προτείνει την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, «ως απαράδεκτη και πραξικοπηματική».

Με επιστολή παραίτησης προς την κ. Γεννηματά το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι με την πράξη αυτή «προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του κινήματός μας, Βαγγέλη Βενιζέλου». «Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής», τονίζει και σημειώνει ότι «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση Οικονομίδη, την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β'' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Λιντζέρης καταγγέλλοντας την κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.»

Παράλληλα, την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε το στέλεχος του Κινήματος αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία Γιώτα Μπουμπούλη, καταγγέλλοντας την υποστήριξη της κ. Γεννηματά σε πρόσωπα «που στηρίζονται ανοιχτά και από τον ΣΥΡΙΖΑ», κατονομάζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

 

 Διαβάστε ακόμη: Ντόμινο εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ – Παραιτήσεις στελεχών και υποψηφίων