8ος χρόνος, ημέρα 2428η
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Προβάδισμα Ζαγοράκη για την 8η θέση της ΝΔ

Προβάδισμα Ζαγοράκη για την 8η θέση της ΝΔ

«Νικητή» τον Θοδωρή Ζαγοράκη φαίνεται να βγάζει η καταμέτρηση των ψήφων καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Γιώργου Αμυρά σε μια «μονομαχία» που μέχρι τώρα ήταν «θρίλερ».

Με την ενσωμάτωση στο 99,57%, O Θοδωρής Ζαγοράκης προηγείται με διαφορά 5.000 σταυρών έναντι του συνυποψηφίου του Γιώργου Αμυρά. Ο κ. Ζαγοράκης συγκεντρώνει 127.107 σταυρούς, ενώ ο κ. Αμυράς 122.109 σταυρούς.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές, ενώ η λίστα έχει ξεκαθαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με ποσοστό 7,72% εκλέγει δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή. Το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,34%, εκλέγει επίσης δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

Δύο ευρωβουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή (4,88%) (Ιωάννη Λαγό και Θανάση Κωνσταντίνου), ενώ η Ελληνική Λύση (4,18%) παίρνει μία έδρα, την οποία κερδίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.