Συνεχίζει να υπερασπίζεται ΑΠΕ και ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς

Συνεχίζει να υπερασπίζεται ΑΠΕ και ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς

Συνεχίζει να υπερασπίζεται το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την σκληρή κριτική που δέχεται για ανακριβή του δημοσιεύματα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι «το ΑΠΕ στοχοποιήθηκε γιατί μετέδωσε μία είδηση αναφερόμενο σε μια ευρωπαϊκή πηγή για τις συντάξεις. Το ίδιο πράγμα έχουν πει και άλλα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και δεν υπέστησαν επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση όμως» πρόσθεσε και χαρακτήρισε το θέμα ως ζήτημα «καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ λέγοντας ότι «κάποιοι είχαν συνηθίσει τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να είναι παρίες της ενημέρωσης. Οι τελευταίες κινήσεις της ΕΡΤ έχουν αρχίσει και ενοχλούν πολλούς. Η δική τους προσδοκία ήταν ένα τηλεοπτικό τοπίο όπως το 2014: δηλαδή την ΕΡΤ γονατισμένη και τα ιδιωτικά κανάλια ασύδοτα. Αυτά αποτελούν παρελθόν. Η ΕΡΤ έδειξε πως μπορεί να είναι παντού, σε όλα τα αθλητικά γεγονότα και να προσφέρει δωρεάν το αθλητικό παρελθόν. Η ΕΡΤ μπορεί να εργαλειοποιείται στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ο ρόλος της είναι αναντικατάστατος», είπε.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ στα χρόνια των μνημονίων είχε την υποχρέωση να επιστρέψει στον προϋπολογισμό 60-70 εκατ. ευρώ. Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια και μειώνεται αυτή η υποχρέωση, η ΕΡΤ θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη υψηλότερου επιπέδου προϊόν στους τηλεθεατές».

Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιτυχημένη, και τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ ως "πορεία οπισθοδρόμησης", ενώ για το ζήτημα των συντάξεων χαρακτήρισε «παράλογο τα κόμματα να μην διατυπώνουν ξεκάθαρη θέση για το μέτρο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ