Συνάντηση Μητσοτάκη - Μόντι: Στο επίκεντρο εμπόριο και τουρισμός

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μόντι: Στο επίκεντρο εμπόριο και τουρισμός

Στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας, δίνοντας έμφαση στο εμπόριο και στον τουρισμό, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ινδίας δεν διαταράχθηκαν ποτέ στο πέρασμα των αιώνων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ινδό πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Μόντι αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, ενώ σημείωσαν ότι εκπροσωπούν την πιο παλιά, ο κ. Μητσοτάκης, και την πιο μεγάλη από άποψη πληθυσμού ο κ. Μόντι, δημοκρατίες στον κόσμο.