Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Σπ. Λάτση στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Σπ. Λάτση στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Του Γιώργου Φιντικάκη

Συνάντηση με τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το έργο του Ελληνικού, που επιχειρείται να ξεμπλοκάρει και να πάρει μπροστά ακόμα και πριν από το τέλος του 2019, δίνοντας το στίγμα της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στην προσέλκυση μεγάλων εμβληματικών επενδύσεων.

Η συνάντηση κράτησε μιάμιση περίπου ώρα και συζητήθηκε τα θέματα που αφορούν στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ, ενώ θα τεθεί επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα. Αποτελεί δε μήνυμα από την πλευρά του πρωθυπουργού ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πάρει σάρκα και οστά η ανάπτυξη στο αεροδρόμιο των 6 χιλ. στρεμμάτων, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μήνυμα προς τους  επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος ότι το επιχειρηματικό τοπίο αλλάζει. 

Συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού πραγματοποιήθηκαν και χθες με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού.

Βασικό στοίχημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό, είναι μέσα στον Αύγουστο (έως τις 10) να έχουν εκδοθεί και οι τρεις υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν βασική υποχρέωση του Δημοσίου και είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά το έργο. Αυτές αφορούν τη ζώνη ανάπτυξης, τη ζώνη πολεοδόμησης -αποτελεί βασικό στοιχείο για τους επενδυτές που διεκδικούν την άδεια καζίνο- και τέλος την ΚΥΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, η οποία είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να τροποποιηθεί.

«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης.