Κυρ. Μητσοτάκης: Να επιβληθούν κυρώσεις αν η Τουρκία συνεχίσει τις παραβιάσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Να επιβληθούν κυρώσεις αν η Τουρκία συνεχίσει τις παραβιάσεις

Μήνυμα αυτοπεποίθησης και επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Τουρκία από τον Έβρο, τονίζοντας ωστόσο πως αν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει κυρώσεις.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Είμαστε έτοιμοι να τείνουμε χείρα φιλίας αλλά θα το κάνουμε αν βλέπουμε σεβασμό στους κανόνες διεθνούς δικαίου. Αν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης διεθνούς δικαίου η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει κυρώσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψη του στη Θράκη και την Μακεδονία από το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία τον ενημέρωσαν για το έργο που επιτελούν στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεναγήθηκε στο φυλάκιο και ενημερώθηκε από τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση, ενώ επισκέφθηκε και τους δύο φρουρούς που βρίσκονται πάνω στη συνοριακή γραμμή.

«Να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Και ιδίως σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορα μας, το μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ την στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο.

Πρέπει πάντα να εκπέμπουμε ως χώρα ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς, γι' αυτό θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Έβρος

Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων του έδωσαν δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία. 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας έκανε στάση και στο τελωνείο των Καστανιών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής–Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

Μητσοτάκης Έβρος 2

Από την Ορεστιάδα, όπου βρέθηκε αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η αλήθεια κερδίζει πάντα το ψέμα και η ελπίδα το φόβο. 

«Έχουμε πολλά θέματα να διαπραγματευτούμε. Ποιος θέλετε να την κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας ή εμείς;», είπε τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία διαστρέβλωση του προγράμματος της ΝΔ. «Να ακούτε αυτά που λέμε εμείς, όχι αυτά που λένε άλλοι για μας. Αρκετά είπαν ψέματα οι ίδιοι για αυτούς, μη λένε και για μας», πρόσθεσε.

«Το σχέδιο μας για περισσότερες δουλειές κ περισσότερη ασφάλεια είναι περισσότερο από επίκαιρο εδώ πέρα στον Έβρο. Θα είμαστε αρωγοί σε οποιονδήποτε επιχειρηματία μικρό ή μεγάλο θέλει να επενδύσει. Καλή επιχείρηση είναι αυτή που στηρίζει τον εργαζόμενο. Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην Καβάλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων της πόλης, Πέτρου και Παύλου.