Στις 12.00 ανακοινώνονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Στις 12.00 ανακοινώνονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, με τις αλλαγές να είναι οριακές και να σχετίζονται κυρίως με τη διαχείριση του ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν πρόσφατα.

Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών αναμένεται να είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αναλάβει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων συνολικού ύψους €72 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία.

Υπενθυμίζεται ότι Γεράσιμος Θωμάς αποχώρησε από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης στην Κομισιόν και ο Δημήτρης Κράνης, υφυπουργός Δικαιοσύνης, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ουσιαστικά για ανασχηματισμό. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχουν τομείς που χρειάζονται επιτάχυνση και ενίσχυση κι ανέφερε ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ο Πρωθυπουργός σταθμίζει και θα πάρει τις αποφάσεις του», συμπλήρωσε.