Στην επανακαταμέτρηση βρέθηκαν οι 151 ψήφοι για το άρθρο 3

Στην επανακαταμέτρηση βρέθηκαν οι 151 ψήφοι για το άρθρο 3

Οι 151 θετικές ψήφοι που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί αναθεωρητέο το άρθρο 3 που αφορά στις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας βρέθηκαν στην... επανακαταμέτρηση, γεγονός που δείχνει ότι οι αρχικές πληροφορίες δεν ήταν στον αέρα, αλλά ούτε και προϊόν παραπληροφόρησης και fake news. Άλλωστε για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν άμεσες διαψεύσεις.

Συγκεκριμένα, έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Καθημερινή δείχνει ότι για το συγκεκριμένο άρθρο ως προς την παράγραφο 1, η καταμέτρηση έδειξε πως έλαβε 150 ψήφους και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η προώθηση της στη δεύτερη φάση.

Μάλιστα το γεγονός ότι έδειξε 150 ψήφους οδήγησε στην απόφαση να γίνει επανακαταμέτρηση όπου τελικά οι ψήφοι βγήκαν 151 και για το λόγο αυτό υπήρξε και η διόρθωση, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Στο πλαίσιο αυτό τα δημοσιεύματα που επικαλούνταν τις σχετικές πληροφορίες δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε ευφάνταστων σεναρίων αλλά ούτε ήταν και fake news. Όπως επίσης δεν αφορούσαν την «αγωνία» που σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει προκειμένου να καταγραφεί «έστω και μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης».

Πάντως και η οριακή πλειοψηφία που καταγράφηκε με την επανακαταμέτρηση δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς στο Μαξίμου. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα τάχθηκε κατά της κεντρικής γραμμής του κόμματος και μάλιστα για ένα θέμα που αποτελεί σημαία για το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, αυτό που αφορά στις σχέσεις εκκλησίας κράτους.

Δεν αποκλείεται επίσης αύριο όταν δοθούν στη δημοσιότητα και τα ψηφοδέλτια με το τι ψήφισε έκαστος βουλευτής (πρόκειται για ονομαστική ψηφοφορία) να υπάρξουν και άλλες παρεκκλίσεις επί του συγκεκριμένου άρθρου, πέραν της κ. Κασιμάτη.