Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, η δικογραφία για τη Novartis, καθώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς «σκόνταψαν» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, έπειτα από τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Αφού οι βουλευτές λάβουν γνώση της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα υπογραφεί αίτημα για εξεταστική (60 υπογραφές), προανακριτική (30 υπογραφές) ή θα επιλεχθεί να μην προχωρήσει μέχρι τουλάχιστον οι εισαγγελείς να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν οι καταθέσεις και άλλων προσώπων, όπως για παράδειγμα του Γιάννη Στουρνάρα, της εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και άλλων.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον Ράσπουτιν, ενώ καταπέλτης ήταν και η κατάθεση του Ι. Αγγελή.

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», είχε τονίσει ο κ. Αγγελής και επί της ουσίας κατέδειξε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος πίεζε προκειμένου να προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές στη σύνταξη δικογραφιών εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Βέβαια, όπως είχε τονίσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο», ο Αλ. Τσίπρας μπορεί και ο ίδιος να καταθέσει αίτημα είτε για εξεταστική είτε για προανακριτική.

«Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια. Να κάνει ό,τι του ταιριάζει, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», είπε -εξάλλου- ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ.