Στ. Θεοδωράκης: Το νέο και μεγάλο θέλει νέο αίμα

Στ. Θεοδωράκης: Το νέο και μεγάλο θέλει νέο αίμα

Τις απόψεις του για το πως θα δημιουργηθεί μια μεγάλη παράταξη ανέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FM 99.5» και δήλωσε πως χρειάζεται νέο αίμα από τη κοινωνία και μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «αυτό λοιπόν που είπα στην κυρία Γεννηματά είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ένα διάλογο για τα προβλήματα που έχει η χώρα, να δούμε αν οι λύσεις που προτείνουμε -εμείς και αυτοί- πρώτον συγγενεύουν και αν αυτές οι λύσεις δελεάζουν και άλλο κόσμο. Αν αυτός ο κόσμος είναι πολύς, θα έρθει, θα μπει σ΄ αυτή την κουβέντα και θα υποχρεώσει και εμάς, ως μειοψηφία πια, να ακολουθήσουμε τις επιλογές του. Αυτή είναι η λογική μου. Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς».

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δώσει πολλές διευκρινίσει σε ότι αφορά την πρόταση του και τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «Είναι μια ευκαιρία να λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις που προφανώς υπάρχουν. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν διατίθεται για να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να δούμε πόσος κόσμος στην κοινωνία αναζητά κάτι μεγάλο, έξω από εμάς και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου για το πως θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα ήταν σαφής λέγοντας: «Εγώ θέλω να αποδειχτεί ότι αυτή η συζήτηση για το νέο και το μεγάλο συγκινεί ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι συγκινεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή τους βουλευτές του Ποταμιού καλό είναι, αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για να γίνει κάτι μεγάλο».

Αναλύοντας το σκεπτικό πίσω από την πρόταση του για το Κοινοβούλιο του Κέντρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής, αυτό όμως πρέπει να φανεί και στην κοινωνία. Όχι μόνο στα πρωτοσέλιδα και σε κάποιους αρθρογράφους της κεντροαριστεράς. Πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή τη μεγάλη δύναμη να έρθουν και να παρουσιαστούν. Να είναι εδώ να δώσουν μία μάχη και να φτιάξουμε μαζί το καινούργιο και το μεγάλο. Το καινούργιο και το μεγάλο δεν γίνεται με μηχανικές συμπλεύσεις. Δηλαδή «παιδιά 11 και 13 = 24» να το μεγάλο. Δεν είναι έτσι, το μεγάλο θέλει καινούργιο αίμα».