Στ. Πέτσας: «Το σχέδιο για τον τουρισμό θα είναι συνολικό και σε βάθος χρόνου»

Στ. Πέτσας: «Το σχέδιο για τον τουρισμό θα είναι συνολικό και σε βάθος χρόνου»

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το σχέδιο επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τον κ. Πέτσα να σημειώνει πως η κυβερνητική πρωτοβουλία θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επιχειρηματιών και των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, ο κλάδος και συνολικά η οικονομία της χώρας «θα κερδίσει ό,τι μπορεί», ενώ αναφερόμενος στους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρίνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σχέδιο θα είναι συνολικό και θα επεκτείνεται σε μεγάλη χρονική διάρκεια, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν λαμβάνοντας ως κριτήρια και τα υγειονομικά στοιχεία.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων που θα μπουν κάτω από την ομπρέλα προστασίας, που θα ανοίξει η Κυβέρνηση. Είναι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα στηριχθούν όχι μόνο στο κομμάτι των εισφορών, αλλά και στο μισθολογικό κόστος. Υπάρχουν οι εποχικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας για αρκετούς μήνες και όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν, να επαναπροσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν. Και αυτοί θα τύχουν στήριξης από την Πολιτεία». 

«Οι άνθρωποι που θα ανοίξουν στα νησιά, φοβούνται ότι θα μπουν μέσα, αλλά θα δουν με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε ότι δε θα μπουν μέσα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επαφές με άλλες χώρες για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν τόσο με ευρωπαϊκές, όπου δε θα χρειαστούν διμερείς συμφωνίες πιθανότατα, αφού καλυπτόμαστε από το πλαίσιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες «θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως οι μεγαλύτεροι tour operators δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις, ενώ ερωτώμενος σχετικά απέκλεισε τόσο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού όσο και μία πιθανή μείωση μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα.