Στ. Πέτσας: Η αφαίρεση του πολεμικού υλικού δείχνει να έγινε τμηματικά

Στ. Πέτσας: Η αφαίρεση του πολεμικού υλικού δείχνει να έγινε τμηματικά

Για την απώλεια πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση στη Λέρο, μίλησε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση στους πολιτκικούς συντάκτες ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η αφαίρεσή του έγινε από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι.

«Όσοι κάνουν σπέκουλα τούς επισημαίνω ότι η απώλεια υλικού έγινε σε παρελθόντα χρόνο. Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε η παράδοση-παραλαβή και βρέθηκε η απώλεια. Η προηγούμενη καταγραφή πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος. Άρα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις για απώλεια υλικού», είπε συγκεκριμένα κ. Πέτσας.

Μάλιστα όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «φαίνεται ότι δεν έγινε μία φορά», κάνοντας λόγο για ευρήματα που δείχνουν σταδιακή αφαίρεση.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση που συνδέεται με τρομοκρατία, τονίζοντας πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Η κυβέρνηση έρχεται, για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση ανέδειξε το περιστατικό. Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία έχει να ξέρουν οι πολίτες πως έχουν μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τους προστατέψει», σημείωσε ο κ. Πέτσας.