Στ. Πέτσας για συνωστισμό σε πλατείες: Δεν πρόκειται για αυθόρμητες πρωτοβουλίες

Στ. Πέτσας για συνωστισμό σε πλατείες: Δεν πρόκειται για αυθόρμητες πρωτοβουλίες

Για επανάληψη καταστάσεων που παρατηρούνταν και πριν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον συνωστισμό στις πλατείες, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για μία αυθόρμητη απόπειρα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση, ακολουθώντας την λογική της πειθούς, ωστόσο αν χρειαστεί να παρέμβει σε τοπικό επίπεδο θα το πράξει, ενώ έφερε ως παράδειγμα και την περίπτωση της Αγίας Παρασκευής, όπου η δημοτική αρχή ζήτησε την συνδρομή της Πολιτείας για να κλείσει η πλατεία Αγίου Ιωάννου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα έξω από την Βουλή με αφορμή την κατάθεση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενος στην Τέχνη και τον Πολιτισμό επισημαίνοντας πως είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική διαμαρτυρία και διαφορετικό η κοινωνική συνάθροιση.

Εξήγησε ότι η πολιτική διαμαρτυρία δεν μπορεί να τιμωρηθεί,είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά ζητάμε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας όπως τα τηρούν όλοι οι Έλληνες.

Τέλος, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και μετά τις 15 Μαΐου στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.