8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Στ. Μάνος για ΕΝΦΙΑ: «Έχει χάσει τις αισθήσεις του ο κ. Τσακαλώτος;»

Στ. Μάνος για ΕΝΦΙΑ: «Έχει χάσει τις αισθήσεις του ο κ. Τσακαλώτος;»

Στη «σιωπή» της κυβέρνησης σχετικά με το κάλεσμά του για την κατάργηση του «ηλίθιου και άδικου», όπως τον χαρακτηρίζει, συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ αναφέρεται ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ αναρωτιέται αν ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει χάσει τις αισθήσεις του, καθώς αγνοεί την έρευνα του ΙΟΒΕ που αποδεικνύει ότι ο φόρος περιορίζει το ΑΕΠ της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Μάνος τόνισε:

«Προσπαθώ να εξηγήσω τη σιωπή της κυβέρνησης και των βουλευτών της πλειοψηφίας στο κάλεσμα μου να καταργήσουν αμέσως, με μια διάταξη, τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ. Έτσι, όπως έδειξε η πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, το ΑΕΠ θα μεγάλωνε κατά 1,3 δις ευρώ ετησίως, 32.000 συμπολίτες μας θα έβρισκαν δουλειά, οι ισολογισμοί των τραπεζών θα εξυγιαίνονταν και τα έσοδα του κράτους δεν θα επηρεάζονταν.

Τη μόνη λογική εξήγηση τη βρήκα σε ιατρικά εγχειρίδια που περιγράφουν το κώμα ως μια παθολογική κατάσταση βαθιάς απώλειας των αισθήσεων. Ο ασθενής σε κώμα είναι ζωντανός αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ερεθισμούς από το περιβάλλον του.

Έχουν χάσει τις αισθήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; έχει χάσει τις αισθήσεις του ο κ. Τσακαλώτος (αρμόδιος για τον ΕΝΦΙΑ); Γιατί πως εξηγείται ότι δεν ανταποκρίνεται, στη τεκμηριωμένη από τον ΙΟΒΕ, πρόταση για άμεση κατάργηση του ηλίθιου και άδικου (ηλίθιος γιατί περιορίζει το ΑΕΠ, πλήττει την απασχόληση και τις τράπεζες και άδικος επειδή στηρίζεται σε αυθαίρετες αντικειμενικές αξίες) συμπληρωματικού φόρου».