Σενάριο ανασχηματισμού και με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ από Όλ. Γεροβασίλη

Σενάριο ανασχηματισμού και με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ από Όλ. Γεροβασίλη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, και μάλιστα με πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές», ανέφερε.

Η κ. Γεροβασίλη απέφυγε
να δώσει κάποιο σαφές στίγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, όμως άφησε να εννοηθεί ότι τυχόν ανασχηματισμός δύσκολα θα φέρει άλλα κόμματα στους κόλπους της συμπολίτευσης.

«Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε πως τα «δύσκολα τελείωσαν» και προέβλεψε ότι το αρνητικό κλίμα στην οικονομία θα αρχίσει να αντιστρέφεται από το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

Η κ. Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε του πακέτου 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές, επαναλαμβάνοντας την πάγια κυβερνητική θέση πως τα μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν περίπου 20 δισεκ. ευρώ.

Εκτίμησε μάλιστα ότι έως το τέλος του Μνημονίου δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή ο αυτόματος «κόφτης», που θα φέρνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε περίπτωση δημοσιονομικής αστοχίας. «Μπορούμε στα επόμενα χρόνια, μέχρι την τελική μέτρηση του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2019 να φτάσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα», είπε.

«Φέτος, αν υποθέσουμε ότι είχαμε την μέτρηση του Απριλίου, αντί για έλλειμμα θα είχαμε πλεόνασμα. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αφού πετύχαμε το πλεόνασμα για φέτος, του χρόνου θα είναι εξαιρετικά εύκολο», συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr