Στη γραμμή Μαξίμου και ο Βούτσης - Καταγγέλλει σχέδιο εκφοβισμού

Στη γραμμή Μαξίμου και ο Βούτσης - Καταγγέλλει σχέδιο εκφοβισμού

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες» που απειλούν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου έριξε την ευθύνη της σημερινής επίθεσης στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων όπου μικρές ολιγάριθμες ομάδες της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου», τόνισε αρχικά και υποστήριξε ότι αυτές οι ενέργειες μπορούν και πρέπει να αποτραπούν με ένα βασικό μέσο, την πλήρη ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία κάθε τέτοιου συμβάντος εναντίον οποιουδήποτε κόμματος.

Στην γραμμή… Μαξίμου ο Πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να συντηρήσει το κλίμα περί ανατροπής της κυβέρνησης, μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Αρχικά υπενθύμισε όσα συνέβησαν πριν λίγο διάστημα όταν στη Βουλή συζητούνταν η πρόταση δυσπιστίας. «Πριν από μερικές μέρες όταν στη Ολομέλεια είχαμε την πρόταση δυσπιστίας η Βουλή δέχθηκε μία πρωτοφανή επίθεση επί 2ωρο- 3ωρο από ολιγάριθμες ομάδες. Απετράπη μεν, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι από τις εκθέσεις που έγιναν από την ΓΑΔΑ και από τον φρούραρχο είχαν μαζευτεί έξω από την βουλή όγκοι μαρμάρων, ξύλων και σιδήρων – αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε επαναφέροντας τα σενάρια που καλλιέργησε μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Επανερχόμενος στο σήμερα υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική να διαμορφώνει μία συνείδηση φόβου», υπαινισσόμενος ότι τέτοιες ομάδες βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά του Κ. Κατσίκη. Είναι μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα εάν η προσπάθεια εκφοβισμού που περιέγραψε εντάσσεται στο σχέδιο ανατροπών που κατήγγειλε το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε «ενδεχομένως».

Τέλος, ειδική αναφορά έγιναν στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη «Βόρεια Μακεδονία», στα οποία στόχος ήταν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Φωτογράφισε, δε, ως… υποκινητές φιλάθλους του ΠΑΟΚ! «Μόλις προχθές υπό το πρόσχημα ενός συλλόγου φιλάθλων υπήρξε επί 2ημερο πρόσκληση για βίαια διαδικασία για να μη γίνει πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Αυτά γίνονται καθημερινά και πρέπει να πάψουν να γίνονται και για να πάψουν πρέπει να απομονωθούν από όλους και να μην έχουν οξυγόνο», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

- Προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης καταγγέλλει και ο Γ. Κατρούγκαλος

Φωτογραφία: Intimenews