Reuters: H ΝΔ εδραιώνει τη νίκη της ενόψει εθνικών εκλογών

Reuters: H ΝΔ εδραιώνει τη νίκη της ενόψει εθνικών εκλογών

Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών αναμένεται να εδραιώσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Όπως αναφέρει στην ανάλυσή του το πρακτορείο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σήμανε την πρώτη μεγάλη ήττα του Αλέξη Τσίπρα σε εκλογές γεγονός που τον ανάγκασε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η επικράτηση υποψηφίων που στηρίχτηκαν από την Νέα Δημοκρατία έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και τις αντίστοιχες περιφέρειες δίνει προβάδισμα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στην μεγάλη διαφορά των δέκα μονάδων που κέρδισε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και στις στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε 42,65% αλλά και του Νίκου Ταχιάου με ποσοστό 22,4%.

Επισημαίνεται επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε πέντε περιφέρειες από τις έξι που κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Τέλος, το άρθρο αναφέρεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που περιλαμβάνει περικοπή των φόρων, προσέλκυση των επενδύσεων ώστε η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.

r