Επαναχάραξη αιγιαλού για τα σπίτια της Κ. Παναγοπούλου

Επαναχάραξη αιγιαλού για τα σπίτια της Κ. Παναγοπούλου

Το ζήτημα της επαναχάραξης του αιγιαλού στο Καβούρι το 2017 φέρνει στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής σημειώνοντας πως από τη διαδικασία αυτή νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετα κτίσματα και πισίνες σε δύο πολυτελείς βίλες που ανήκουν στη συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, Κατερίνα Παναγοπούλου. Τι δήλωσε η ίδια στον Σκάι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυβέρνηση διά της αποκεντρωμένης διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην επαναχάραξη του Αιγιαλού μετά από αίτηση που είχαν καταθέσει δύο εταιρείες του εκλιπόντος σήμερα εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Το αίτημα αφορούσε τη μετακίνηση της γραμμής του αιγιαλού στο Μεγάλο Καβούρι προς τη θάλασσα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στα δύο κτίσματα αφού βάσει του νόμου η απόσταση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 50 μέτρων από τον αιγιαλό και την παραλία.

Το αίτημα δεν είχε γίνει αποδεκτό το 2014 όταν αρχικά κατατέθηκε. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει δηλαδή στην επαναχάραξη της γραμμής του αιγιαλού.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», υπήρξε συμπληρωματική αίτηση που έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να μετακινηθεί η γραμμή προς τη θάλασσα…

Ο Σκάι επικοινώνησε με την Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία δήλωσε άγνοια για το θέμα αλλά και για το δημοσίευμα. Δήλωσε πάντως ότι στην περιοχή δεν βρίσκονται μόνο οι κατοικίες που της ανήκουν.

Ταυτόχρονα σημείωσε, σύμφωνα με τον Σκάι ότι το θέμα της περιουσίας είναι τακτοποιημένο από τον εκλιπόντα σύζυγός της.

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι συνεργάτης, επισήμως, του Πρωθυπουργού. Ήρθε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψε ότι φιλοξενήθηκε στο κότερο ιδιοκτησίας του συζύγου της ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2018, δηλώνοντας και για αυτό το θέμα ότι του το είχε παραχωρήσει  ο σύζυγός της διότι είχε διαπιστώσει πως ήταν κουρασμένος.

 Διαβάστε περισσότερα στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.