Προληπτικές προσαγωγές και 6 συλλήψεις στην ομιλία Τσίπρα

Προληπτικές προσαγωγές και 6 συλλήψεις στην ομιλία Τσίπρα

Σε προληπτικές προσαγωγές 25 ατόμων συνολικά προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πριν την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης.

Από το σύνολο των προσαχθέντων, συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι. Οι έξι συλλήψεις φέρεται να αφορούν άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έξω από την Α΄ Προβλήτα του λιμανιού, όπου τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν δρακόντεια.

Συγκεκριμένα, ένταση σημειώθηκε πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χώρο της ομιλίας του, όταν άτομα που φορούσαν μπλούζες με ελληνικές σημαίες, περίπου 50 μέτρα μακρυά από την είσοδο του Λιμανιού, βρήκαν μπροστά τους παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ που τους εμπόδισαν να κατευθυνθούν προς το Λιμάνι.

Μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε 4 προσαγωγές, 3 νεαρών αντρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Δείτε βίντεο:

Επιπλέον, τουλάχιστον 10 προσαγωγές σημειώθηκαν και στον παραλιακό του Θερμαϊκού, όταν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Ανεπιθύμητος» και «Τσίπρα είσαι προδότης» και κατευθύνονταν αντίθετα από τη Λεωφόρο Νίκης προς το Λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Όπως αναφέρει το Voria.gr, για αρκετά λεπτά επικράτησε μικρή ένταση με τις δύο πλευρές να αλληλοσπρώχνονται. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές, ενώ περίπου 20 άτομα παρέμειναν στο σημείο θέλοντας να προσεγγίσουν τον χώρο όπου θα πραγματοποιήσει την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας.

Νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ακόμη τεσσάρων ατόμων πριν την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα συγκεκριμένα άτομα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών κοντά στην Α'' Προβλήτα του λιμανιού. 

Σημειώνεται πως στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία. «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Όλοι στην προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι. Να βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία για την Ελλάδα των πολλών ή να αποδείξουμε για άλλη μια φορά, πόσο φασιστικά πνίγεται η φωνή μας», αναφέρεται στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα.

Τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο είναι δρακόντεια, ενώ από τις πρώτες εικόνες που φτάνουν από τον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως και πάλι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Ρομά.

Δείτε βίντεο από το protothema.gr:

Φωτογραφίες: thestival.gr/ Eurokinissi