Δ. Τζανακόπουλος: Εντός του 2018 τα πρώτα βήματα για αυξήσεις μισθών

Δ. Τζανακόπουλος: Εντός του 2018 τα πρώτα βήματα για αυξήσεις μισθών

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επεξεργασία των βημάτων που θα οδηγήσουν εκεί, προχωρά τάχιστα και εντός του 2018 θα παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες», ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Dikaiologitika News.

Όπως ανέφερε «στόχος της κυβέρνησης είναι αμέσως μετά την 21η Αυγούστου, την ημερομηνία της τυπικής λήξης του προγράμματος, να έχουν διευθετηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια σειρά από παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας» και πρόσθεσε πως όσον αφορά στην επεκτασιμότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επαναφορά τους ήδη έχει δρομολογηθεί καθώς έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, για την άμεση ισχύ τους από την 21η Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «η διασφάλιση της κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται εν αμφιβόλω», υπενθυμίζει τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι «σκοπεύει να πορευτεί με τον κ. Τσίπρα μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τα δύο κόμματα θα συνεχίσουν να συζητούν, όπως κάνουν πάντοτε, τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής κυβερνητικής τους πορείας, και είμαι βέβαιος ότι όπως πάντα θα βρεθεί το σημείο ισορροπίας. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να ωθήσουν το πολιτικό σύστημα σε βεβιασμένες και ασύντακτες πολιτικές επιλογές δεν πρόκειται να το καταφέρουν».

Τέλος, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει την εκτίμηση ότι θα εγκριθεί από τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής.

Φωτογραφία: Intimenews