Πολιτική «θύελλα» από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και... «White House»

Πολιτική «θύελλα» από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και... «White House»

Πολιτική «θύελλα» προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες του Νίκου Παππά κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα να δηλώνει την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. 

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του... White House».

Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House», η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά», με τον κ. Καλογρίτα να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Στ. Πέτσας: Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας όσα γίνονταν στο «μαγαζί»

Οι αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα προκαλούν πολιτική θύελλα, με την κυβέρνηση να βάζει στο κάδρο και να καλεί σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέρει:

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες.

Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς; Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Παράλληλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον κ.Παππά, είτε να μηνύσει άμεσα τον Χρήστο Καλογρίτσα, είτε να τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού χαρακτήρισε ψέματα τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι συνεταιρος του Καλογρίτσα, τόνισε ότι δεν μπορεί να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τι έκανε το δεξί του χέρι, Νίκος Παππάς.

Ανδρουλάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας δεν γνώριζε...

Θέση στις αποκαλύψεις που αφορούν τον Νίκο Παππά, πήρε και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». 

«Η ανιστόρητη επίκληση του ’89 από τον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να αλλάξει το γεγονός ότι ο πιο στενός του πολιτικός συνεργάτης βρέθηκε να είναι πρωταγωνιστής των συγκεκριμένων αποκαλύψεων. Προφανώς και δεν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Παππάς ενεργούσε χωρίς ο πρωθυπουργός του να γνωρίζει τη δράση του. Η σύνδεση πολιτικής και χρήματος είναι καρκίνωμα στο σώμα της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να την απαλλάξουμε απ’ αυτό. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, όμως, οι οποίες είναι μάλιστα ενδεικτικές για την απαξιωτική προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία ποιότητα της διακυβέρνησης που είχε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι απλά η συνέχεια των μεθοδεύσεών του», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΝΔ: Πρακτικές μαφίας

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Η Πειραιώς τόνισε: «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά»

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης πως «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν» και πως «τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε».