Απέναντι από τη Φώφη και ο... Μαλέλης

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 18:45
-A +A
Απέναντι από τη Φώφη και ο... Μαλέλης

Διαφωνεί με τη Φώφη Γεννηματά και ο Σταμάτης Μαλέλης που υποστηρίζει πως η τακτική που ακολουθήθηκε οδήγησε το κόμμα μακριά από την... κεντροαριστερά  και για το λόγο αυτό υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα επικοινωνίας, χωρίς να αποσαφηνίζει αν θα παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ

Η... ρήξη επήλθε σήμερα σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την οποία αφήνει αιχμές λέγοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο ίδιος δεν κάνει εκπτώσεις στις ιδέες και τις αρχές του. Προαναγγέλλοντας πως θα ασκήσει την κριτική του στα όργανα του κόμματος είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Εν τούτοις πρέπει να αναφερθεί ότι ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά υποστηρίζει πως δρομολογούνται αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ με τις οποίες δεν συμφωνεί και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να παλεύει «για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος».

Η ανακοίνωση του Σταμάτη Μαλέλη

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά. Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες.

Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματά όπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ.

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος.

Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις.

Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος.

Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα