Π. Καμμένος: Αποχαιρετισμός στους... στρατηγούς

Π. Καμμένος: Αποχαιρετισμός στους... στρατηγούς

Μέτα τις επισκέψεις στα φυλάκια και τον αποχαιρετισμό των στρατιωτικών, στους οποίους ανέφερε ότι είναι η τελευταία φορά που τους επισκέπτεται, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό σχηματισμό και στους στρατηγούς που μετέχουν στο Συμβούλιο Άμυνας, προσδιορίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί συνεδρίασε στο Πεντάγωνο το Συμβούλιο Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και με την συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου και του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος έχει μεριμνήσει και για τα στελέχη του επιτελείου του δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μετατεθούν. Μάλιστα ως ημερομηνία έχει οριστεί η 20η Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνει αποφασισμένος να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα ενώ φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από ορισμένα σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού. Πιο συγκεκριμένα ο Π. Καμμένος ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Αλεξης Τσίπρας δήλωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή κάτι που αποτελεί παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας για κατάθεση το νωρίτερο τον Μάρτιο.

Σε αυτό αναφέρθηκε άλλωστε και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης, σημειώνοντας πως η συμφωνία δεν παραβιάστηκε από τον Πάνο Καμμένο. 

Πάντως παρά τις λεκτικές διαβεβαιώσεις περί αποχώρησης δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να χαρακτηρίσουν προσχηματικές τις τελευταίες ενέργειές του και αναμένουν την αυριανή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το πολιτικό σκηνικό.

Ερωτηματικό παραμένει και το πως θα απαντήσει στο τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο οφείλει να δηλώσει δημοσίως αν θα στηρίξει την κυβέρνηση και μετά την αποχώρησή του.