Π. Σκουρλέτης: Υπερώριμο το αίτημα για κατάτμηση της Β' Αθήνας

Π. Σκουρλέτης: Υπερώριμο το αίτημα για κατάτμηση της Β' Αθήνας

Προσπάθεια διαχωρισμού των δύο τροπολογιών, δηλαδή της κατάτμησης της Β' Αθηνών και της ψήφου των ομογενών, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Βουλή. Αρχικά υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα υπερώριμο αίτημα που στα λόγια υποστηρίζουν όλοι και το οποίο πρέπει να προχωρήσει» και προσέθεσε πως  «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να σχετίζεται με άλλα ζητήματα», όπως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Απαντώντας στον Μ. Βορίδη, ο οποίος νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει ότι επί της αρχής η ΝΔ το βλέπει θετικά, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί και η ψήφος των ομογενών, κάλεσε τον πρώην υπουργό της ΝΔ να μην προσπαθεί «με ναι μεν αλλά, να υπεκφύγει».  «Τι γίνεται; Υπάρχουν βαρονίες εντός του κόμματός σας; Να μην επιχειρήσετε να υπεκφύγετε», του επισήμανε, προσθέτοντας: «Τόσα χρόνια ήσασταν κυβέρνηση, γιατί δεν φέρατε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;».

Είπε, πάντως, ότι την κυβέρνηση «πράγματι την νοιάζει η ψήφος των ομογενών» και γι αυτό έφερε τη σχετική πρόταση για τη δημιουργία επιτροπής. «Μέσα στους πέντε μήνες θα  έρθει μια πρόταση για τα προβλήματα , τα συνταγματικά και άλλα που θα εξασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι αν η ΝΔ τα συσχετίσει, δηλαδή να μην ψηφίσει την κατάτμηση, θα «πρόκειται για μια υπεκφυγή και ένα χατίρι  σε κάποια στελέχη σας που ήδη με δηλώσεις τους στρέφονται ενάντια στην κατάτμηση».

Τέλος, χαρακτήρισε τον Κλεισθένη ένα εμβληματικό νομοσχέδιο και «ένα πρώτο βήμα μιας νέας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας». 

Αλέξανδρος Διαμάντης