Π. Πολάκης στη Βουλή: «Όταν γυρίσουμε θα είναι αλλιώς... πολύ αλλιώς»

Π. Πολάκης στη Βουλή: «Όταν γυρίσουμε θα είναι αλλιώς... πολύ αλλιώς»

Απειλές για ειδικά δικαστήρια και προειδοποιήσεις για αντιδράσεις... κινηματικής μορφής σε συνδυασμό με κατηγορίες περί δήθεν σκανδάλων συνθέτουν το παζλ της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Ν. Παππά και τις καταγγελίες αναφορικά με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών το 2016. «Όταν γυρίσουμε θα είναι αλλιώς... πολύ αλλιώς» επανέλαβε για πολλοστή φορά ο Παύλος Πολάκης.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε την γραμμή της πλήρης στήριξης στον Νίκο Παππά, τα στελέχη του κόμματος πήραν σήμερα τη σκυτάλη στη Βουλή με επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και αναφορές σε δήθεν σκάνδαλα αλλά και πυροτεχνήματα όπως αυτό του Δημήτρη Τζανακόπουλου που έκανε λόγο για «εκατομμύρια τα οποία πηγαίνουν και έρχονται στο Μαξίμου». Αναφορές που θύμισαν και τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων που έκαναν λόγο για «τροχήλατες βαλίτσες» στην υπόθεση Novartis.

Επί της ουσίας τα στελέχη που λαμβάνουν το λόγο στη συνεδρίαση επιχειρούν να δείξουν πως η διαδικασία εντάσσεται σε πολιτικές διώξεις από την Κυβέρνηση αγνοώντας την ύπαρξη επώνυμων καταγγελιών εν αντιθέσει με πρακτικές του παρελθόντος, όπως και το γεγονός ότι οι σχέσεις του καταγγέλλοντα, αποκαλούμενου και «κόκκινου εργολάβου», με την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστές.

Οι αναφορές δε σε συμφέροντα και την εξυπηρέτηση καναλαρχών έρχονται να αναδείξουν και την ένδεια επιχειρημάτων στην οποία άλλωστε οφείλονται και οι υψηλοί τόνοι αλλά και όσα έχουν διαδραματιστεί στη χώρα από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ανέκυψε και το θέμα με τις καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Παππά.

Το σκληρό ροκ, η υποκίνηση κινητοποιήσεων και η εν γένει στάση έναντι της πανδημίας και της δημόσιας υγείας αποτελούν την τακτική της ηγεσίας της Κουμουνδούρου που έχει μετατραπεί σε κεντρική γραμμή. Μάλιστα πλέον έχει προστεθεί και η αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές σε μια προσπάθεια να υπάρξει συσπείρωση προκειμένου να μην υπάρξουν ρωγμές στην ασπίδα προστασίας που σηκώνεται για τον Νίκο Παππά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αναχαιτιστεί και η τάση των διαφωνιών και να κρυφτεί κάτω από το χαλί της Κουμουνδούρου ο ακήρυχτος υπόγειος πόλεμος μεταξύ των συνιστωσών, όπως αναδείχθηκε και από της σύγκρουση των προεδρικών και των πασοκογενών με τα παλαιοκομματικά στελέχη και την Ομπρέλα στην οποία μετέχουν και οι 53+.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη της συζήτησης και η τοποθέτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το δρόμο που θα ακολουθηθεί και το προσεχές διάστημα με γνώμονα την πόλωση και την σύγκρουση κατ' επίκληση και του λεγόμενου αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος που έχει ήδη ξεθωριάσει από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ...

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή