«Θα εξεταστούν οι ευθύνες του»
Οργή Μαξίμου για Μουτζούρη

«Θα εξεταστούν οι ευθύνες του»

Οργή επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Ενδεικτική της μεγάλης δυσαρέσκειας που επικρατεί είναι το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου «Γραφικό, υποκριτή και επικίνδυνο» με αφορμή το χυδαίο τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε :«Καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Ερωτηθείς, αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Ο  κ. Πέτσας τόνισε πως ακόμα και αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου, Όπως είπε παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι σήμερα αλλά θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως χθες  κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σημείωναν ότι «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κατι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».